Gnocchi po Slovenský

Potřebujeme:

450 g uvařených brambor, 30 g másla, muškátový květ, mletý bílý pepř, sůl, 110 g hrubé mouky, 1 vejce, bešamel (z másla, hladké mouky a mléka), 1 brokolice, parmazán

Jak na to:

Uvařené teplé brambory prolisujeme. Přidáme máslo, muškátový květ, bílý pepř, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Do vlažného těsta zamícháme vejce a vytvarujeme asi 3 cm silný váleček. Z ať nakrájíme malé špalíky a lžící z nich vytvarujeme noky (gnocchi). Vaříme je ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Brokolici namočíme na 15 min do slané vody, pak ji opláchneme studenou vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. V rendlíky připravíme
bešamel: na másle zpěníme hladkou mouku, zalijeme mlékem a mícháme scezené noky, přidáme růžičky uvařené brokolice, dochutíme solí a pepřem a nastrouháme parmezán.

Podobné recepty:

Gnocchi se žampiony, Špenátové gnocchi, Gnocchi s hovězím ragú, Vášnivé Ggnocchi, Pravé italské gnocchi (bramborové)