Hovězí dušené s mrkví
5.10.2011

750 g hovězího masa, 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, 1 lžička drceného kmínu, 1 kg mrkve, 250 ml smetany, hladká mouka, citronová šťáva
Jak na to:Maso nakrájíme na nudličky. Na jemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso a opečeme ho. Potom ho osolíme a ochutíme kmínem, promícháme, podlijeme vroucí vodou a dusíme. Jakmile je maso poloměkké, přidáme k němu na kolečka nakrájenou mrkev a dobře promícháme. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali trochu mouku. Povaříme a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty:Hrášek s mrkví na indický způsob, Hovězí maso s mrkví, Křenová omáčka, Houbofleky, Hovězí maso dušené na hořčici