Slaninové knedlíky

Potřebujeme:

300 g slaniny nebo vepřových škvarek, 8 housek, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 2 vejce, sůl, 4 lžíce nakrájené zelené petrželky, špetka muškátového květu, 1 lžíce sádla

Jak na to:

Slaninu nebo škvarky a také housky nakrájíme na kostky, rozložíme do pekáčku a dáme do horké trouby na chvíli oschnout. V míse smícháme mouku, mléko, vejce, sůl, petrželku a muškátový květ. Přidáme vychladlé kostičky žemlí a slaniny nebo škvarek. Propracujeme těsto a vytvarujeme větší kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody. Po 10 min vyjmeme, propícháme vidličkou a potřeme rozpuštěnou mastí. Podáváme s dušeným zelím a polijeme dozlatova osmaženou nakrájenou cibulí a horkou mastí.

Podobné recepty:

Řízek v chipsech aneb velká dobrota, Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky