Pivní kuřecí prsa bez piva

Potřebujeme:

kuřecí prsa, brambory (podle potřeby), cibule, tvrdý sýr, přerostlá slanina, rajčata, brambory, sůl, vegeta, grilovací koření, pepř, majoránka, bujón, červená paprika, plus koření dle chuti všechny ingredience jsou podle chuti

Jak na to:

Brambory si předvaříme ve slané vodě (nakrájené na měsíčky). Na plátky nařezané kuřecí prsa osolíme, opepříme a můžeme poprášit i vegetou. Opečeme na oleji. Potom prsa vyjmeme a dáme na teplé místo. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na nudličky (nemusí být) a na plátky nařezala přerostlou slaninu (plátky tak, aby se vešly na kuřecí prsa). Po opečení, odstavíme. Na vymazaný pekáč naskládáme prsa, na ně dáme plátek slaniny, na to dáme cibulku a jemně nastrouháme kousek sýra. Mezi prsa naskládáme brambory, vše ještě poprášíme grilovacím kořením, paprikou, vegetou a dáme zapékat do trouby. Můžeme podlít bujónem, aby nebylo maso takové suché. Před koncem ještě vhodíme na měsíčky nakrájená rajčata tak, aby se nám kousek opekli a změkly a celkem před koncem ještě vybereme a po celém pekáči nastrouháme sýr a dáme dopéci.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa v pivní marinádě, Pivní polévka, Balkánský kuřecí špíz v pivním těstíčku, Kuřecí prsa s bylinkami, Pivní polévka