Kapustince s jelitovým chlebem

Potřebujeme:

120 g pórku, 40 ml oleje, 1 lžíce mouky, 750 ml vývaru, 120 g kysaného zelí, 1 bobkový list, 3 kuličky jalovce, 5 kuliček pepře, kmín, sůl, 1 brambora
Na chlebíčky: 60 g cibule, 2 stroužky česneku , 20 g másla, 200 g jelítek, 1 bílek, majoránka, mletý kmín, sůl, 1 toastový chléb, vývar, 2 vejce, olej

Jak na to:

Pórek osmahneme na oleji, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme rozkrájenou zelí, pepř, sůl, nakrájený brambor a povaříme. K polévce připravíme chlebíčky.
Chlebíčky: Cibuli a česnek osmahneme na másle, přidáme kousky Jelítka, osmahneme, vmícháme bílek a koření. Plátky chleba navlhčíme vývarem, vždy na jeden dáme směs Jelítka, přiklopíme ho druhým plátkem, přitlačíme, namočíme do ušlehaných vajec a opečeme na oleji.

Podobné recepty:

Ředkvičková pomazánka, Česneková pomazánka, Pikantní jehněčí guláš, Obalovaná pýchavka, Očková pomazánka