Hovězí polévka s knedlíčky

1,2 l hovězího vývaru, 1 mrkev, 1 lžíce másla, 1 lžíce hrášku, 200 g vařeného masa, sůl, pepř
Knedlíčky: 300 g naškrabané drůbeží játra, 1 vejce, česnek, majoránka, petrželka, sůl, pepř pepř, 4 lžíce strouhanky
Nejprv připravíme knedlíčky. Játrovou hmotu smícháme s vejcem a kořením a zahustíme strouhankou. Vytvarujeme malé knedlíčky a obalujeme je ve strouhance. Hovězí vývar uvedeme do varu, zavaříme do něj mrkev opraženou na másle a knedlíčky. Nakonec přidáme hrášek. Když knedlíčky vyplavou na povrch, vložíme nakrájené vařené maso, osolíme, opepříme a prohřejeme.
Podobné recepty:Hovězí polévka s játrovými knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, Polévka s játrovými knedlíčky