Divoká kachna s broskvemi
5.10.2011

1 divoká kachna, sůl, drcený pepř, dvě zrnka nového koření, 12 plátků anglické slaniny, 200 ml bílého vína, 4 půlky kompotových broskví, 4 lžíce kompotovaných jeřabin
Jak na to:Vykuchanou kachnu rozdělíme na čtyři díly, maso osolíme a posypeme pepřem a drceným novým kořením. Jednotlivé porce zabalíme do plátků slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zvolna upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a poléváme vypečenou šťávou. Ke konci na každou porci položíme polovičku broskve a lžíci jeřabin a ještě krátce společně prohřejeme. Podáváme s různě připravenými bramborami.
Podobné recepty:Divoká kachna na smetaně, Tyrolská divoká kachna, Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Kuřecí maso s broskvemi