Divoká kachna na smetaně
1 divoká kachna, vepřové sádlo, sůl, pepř, mletá sladká paprika, 200 ml bílého vína, 1 zakysaná smetana, cukr, bobkový list, mletý kmín, jalovce, mražená kořenová zelenina
Halušky: mouka, vejce, voda, sůl, provensálské koření
Divokou kachnu, staženou z kůže, naporcujeme, osolíme a na roztáté vepřového sádla dobře orestujeme. Přidáme kmín, pepř, sladkou papriku, jalovce, bobkový list, podlijeme vodou a dusíme doměkka a čas od času podléváme vodou. Když už je kachna uvařená, vyjmeme ji a do vývaru vložíme mraženou kořenovou zeleninu. Dusíme doměkka. Potom mixérem rozmícháme na kaši. Přidáme bílé víno, necháme mírně sevřít a přidáme zakysanou smetanu smíchanou s polohrubou moukou. Dochutíme cukrem a solí a necháme sevřít. Odstavíme a vložíme do omáčky kachnu.
Halušky: Mouku s vajíčkem, solí a vodou zaděláme na těsto, přidáme trošku provensálského koření a přes haluškovač propasírujeme do vařící osolené vody. Noky vyjmeme a dáváme jako přílohu ke kachně.
Divoká kachna s broskvemi, Tyrolská divoká kachna, Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Plněná kachna