Francouzský biftek
18.10.2011

4 špalíky hovězí svíčkové po asi 200 g, 1 lžíce pepře, 1 lžíce bílého pepře, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce oleje, sůl, 4 cl koňaku, 20 g másla, 250 ml smetany ke šlehání
Jak na to:Oba druhy koření a nové koření nahrubo roztlouct a obalíme v něm maso. Opékáme ho v rozpáleném oleji, minutu z každé strany. Snížíme teplotu a dopékáme 2-4 min podle požadovaného stupně propečení. Hotové maso vyjmeme a osolíme. Výpek rozředíme koňakem, přidáme máslo, smetanu a promícháme. Po zhoustnutí osolíme. Bifteky polijeme omáčkou a podáváme s bramborovými kroketami.
Podobné recepty:Tatarský biftek, Falešný tatarský biftek, Studentský biftek, Biftek na zeleném pepři, Falešný tatarský biftek