Rybí paprikáš

23.10.2011
Potřebujeme:

800 g masa z kapra, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté ​​sladké papriky, 60 g slaniny, 50 g másla, 2 cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 feferonka, 100 ml vývaru, 200 ml smetany , mletý bílý pepř, 2 lžíce zakysané smetany

Jak na to:

Rybu nakrájíme na menší plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, necháme uležet a pak je osušíme, osolíme a obalíme v mouce s mletou paprikou. Slaninu zpěníme s máslem a nakrájenou cibulí. Přidáme rybu, opečeme ji, pokapeme protlakem, posypeme zbylou paprikou a nakrájenou feferonkou. Maso podlijeme vývarem a dusíme. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Hotový pokrm zdobíme zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Rybí paprikáš, Slaný závin, Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Zapečené rybí filé