Škvarkový závin
24.11.2011

250 g škvarků, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 80 g moučkového cukru, 1 vejce na potření závinu, moučkový cukr na posypání
Jak na to:Škvarky umeleme, přidáme mouku, vejce, cukr a na desce vypracujeme těsto. Necháme ho asi 10 min postát, pak ho rozválíme, potřeme jablečnou náplní, opatrně stočíme, dáme na suchý plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v horké troubě. Upečený posypeme moučkovým cukrem. Náplň: Jablka očistíme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přidáme cukr, trošku skořicového cukru, promícháme a natřeme na těsto. Posypeme mletými ořechy.
Podobné recepty:Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin