Smažené jablka
3.10.2011

1 kg jablek, 3 dcl mléka, 200 g hladké mouky, 2-3 lžíce hrubé mouky, 2 žloutky, š-4 lžíce rumu, špetka soli, sníh, 400 g oleje
Jak na to:V mise rozmícháme hladkou mouku, sůl, žloutky a rum, za stálého míchání přílivem mléko a uděláme hladké těsto. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh. Nakyslá jablka oloupeme a pokrájíme na kolečka silné asi 1 cm. Jádřince pozorně vykrojíme. Jablka pak obalíme v hrubé mouce a v těsně, vkládáme do horkého oleje a dorůžova osmažíme. Obalujeme tak, že jablko napíchneme na vidličku a pozorně ponoříme do těsta. Usmažené jablka necháme okapat a obalíme ve vanilkovým nebo skořicovém cukru. Podáváme teplé.
Podobné recepty:Smažené jablka podle Sisi, Zapékané smažené řízky, Smažené jablíčka, Jablka s medem, Hroznový džus