Zapékaná vepřovice se zeleninou

Potřebujeme:

400 g vepřového masa z plece, 80 g rýže, olej, 5 větších zelených paprik, 1 cibule, sůl, pepř, strouhanka a máslo na formu, 300 g rajčat, 2 dcl zakysané smetany

Jak na to:

Maso omyjeme, nakrájíme a umeleme. Umleté ​​maso spolu s rýží na oleji osmahneme. Na oleji udusíme nakrájenou cibuli a očištěnou, na kolečka pokrájenou papriku. Přidáme sůl a pepř. Pekáč vymažeme, vysypeme strouhankou, poklademe pokrájené rajčata, na ně dáme dušenou paprikovou směs, pak maso s rýží, celé osolíme, nalijeme zakysanou smetanu a v troubě při mírné teplotě pečeme asi 30 min.

Podobné recepty:

Vynikající zapékaná zelenina, Celozrnné těstoviny se zeleninou a mozzarelou, Zapékaná cuketa se sýrem, Kuřecí salát, Zapékaná bageta