Pražská hovězí pečeně

Potřebujeme:

750 g hovězí kýty, sůl, pepř, 1 cibule, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapii, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžička solamylu, kmín, 2 hřebíčky

Jak na to:

Maso odblaníme. Ve směru vlákna nařízneme delším ostrým nožem otvor tak, aby vzniklo dost hluboká kapsa. Nadrobno pokrájenou cibuli, šunku i kapii spolu s hráškem osmahneme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, smícháme a necháme ztuhnout. Směsí naplníme maso. Kapsa uzavřeme, maso osmahneme na oleji ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme sůl, kečup, kmín a hřebíček a dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem.

Podobné recepty:

Hovězí pečeně na zelenině, Moje pražská vepřová pečeně, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Pečené pstruhy