Pečené pstruhy

30.11.2011
Potřebujeme:

4 pstruzi, sůl, mletý bílý pepř, 1 citron, 100 g prorostlé uzené slaniny, 150 g pórku, 150 ml rybího vývaru, strouhanka, 150 g tvrdého sýra

Jak na to:

Omyté vyčištěné pstruhy osušíme čistou utěrkou, osolíme a opepříme. Uzenou slaninu pokrájíme na kostičky a osmahneme. Přidáme omytý pokrájený pórek a za stálého míchání krátce osmahneme. Částí opražené směsi naplníme pstruhy, uložíme je do vymazaného pekáče a obložíme zbytkem opražené směsi. Pokapeme šťávou z poloviny citronu, olejem a pečeme asi 5 min. Pak pstruhy opatrně obrátíme, posypeme strouhankou, promíchanou s nastrouhaným sýrem, podlijeme vývarem a upečeme. Před podáváním ozdobíme kolečky citronu.

Podobné recepty:

Pečené pstruhy, Pečené pstruhy na smetaně, Pstruh se smetanou, Pstruh podle uzenáře, Pstruh po mlynářsku