Bazalkové pesto
26.9.2011

500 g čerstvých bazalkových listů, 3-4 stroužky česneku (podle chuti), 100 ml olivového oleje, 40 g piniových oříšků, 50 g sýr parmezán, sůl (nejlépe mořská), koření
Jak na to:Bazalku s česnekem a olivovým olejem dokonale rozdrtíme v hmoždíři, přidáme piniové oříšky, sůl, pepř a parmezán. Vše důkladně rozmělníme na hladkou kaši. Můžeme použít i mixér. Pesto uskladňujeme v chladničce, můžeme si ho však připravit i do mrazáku. V tom případě doporučujeme připravit pesto bez parmezánu. Přidejte jej do pesta až před přímou přípravou jídla.
Podobné recepty:Sójově-fazolový salát, Kuřecí salát, Pasta pesto (omáčka), Bazalkové domácí italské pesto - na špagety, Zapékaná cuketa