Velikonoční preclíky

Potřebujeme:

3 / 4 kg hladké mouky, 180 g másla, 1 žloutek, 450 ml mléka, 30 g droždí, 1 lžička krystalového cukru, 1 vejce, kmín, mák

Jak na to:

Do prosáté mouky přidáme rozpuštěný tuk, žloutek, vlažné mléko a kvásek připravený z droždí, cukru a mléka. Prohněťte tužší těsto a nechte ho na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto znovu přemístit, zformujte do válce a ten nakrájíme na více částí. Každou vyválejte a z palic tvarujte preclíky. Ukládejte je na vymazaný a pomoučněný plech dále od sebe, aby se neslepily. Preclíky natřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem nebo kmínem, nechte ještě asi 20 min. kynout a pak je dejte upéct.

Podobné recepty:

Kynuté preclíky, Velikonoční preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky