Velikonoční preclíky

16.8.2012
Potřebujeme:

¾ kg hladké mouky, 180 g másla, 1 žloutek, 450 ml mléka, 30 g droždí, 1 lžička krystalového cukru, 1 vejce, kmín, mák

Jak na to:

Do prosáté mouky přidáme rozpuštěný tuk, žloutek, vlažné mléko a kvásek připravený z droždí, cukru a mléka. Prohněťte tužší těsto a nechte ho na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto znovu prohněťte, zformujeme jej do válce a ten pokrájejte na více částí. Každou vyválejte a z válců tvarujte preclíky. Ukládejte je na vymazaný a pomoučněný plech dále od sebe, aby se neslepily.
Preclíky natřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem nebo kmínem, nechte ještě asi 20 min. kynout. Pak je upečte.

Podobné recepty:

Velikonoční preclíky, Kynuté preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky