Oříškový chlebíček

Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 80 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetku soli, 1 balíček skořicového cukru, 140 g mletých vlašských ořechů, 40 g hladké mouky, 2 KL kypřicího prášku do pečiva
Náplň: 1 balení krémové náplně čokoládové, 200 ml studeného mléka, 2 zarovnané Pl moučkového cukru, 125 g změklého másla, 1 KL rumu
Na ozdobení: 1 balíček tmavé polevy

Jak na to:

Na těsto vyšleháme vejce, cukr, vanilkový a skořicový cukr a sůl do pěny. Ořechy, mouku a kypřící prášek smícháme a vmícháme do vaječné pěny. Těsto nalijeme do formy na srnčí hřbet, uhladíme a dáme péct. Pečeme na 35 min. Korpus necháme vychladnout, nožem uvolníme z formy a vyklopíme na mřížku. Náplň připravíme z krémové náplně s mlékem, cukrem a máslem. Korpus podélně rozřízneme a naplníme polovinou náplně. Přiložíme druhý díl korpusu. Pokapeme rumem. Zbylou náplní potřeme vršek a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladit. Polevu rozehřejeme podle návodu a moučník ní ozdobíme. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme chlebíček na řezy.
Tip: Dosáhnout, aby se čokoládová poleva při krájení zákusku nepolámala, není vůbec jednoduché. Zkušení cukráři však vědí, že pokud namočíme nůž při každém řezu do horké vody a osušíme utěrkou, poleva zůstane celá.

Podobné recepty:

Biskupský ovocný chlebíček, Banánovo-oříškový chlebíček, Kokosový chlebíček, Banánový chlebíček od Filomeni, Zapečené chlebíčky se salámem a Bradavicemi