Salát s houbami

Potřebujeme:

500 g brambor, 2 jarní cibulky, 2 lžíce rostlinného tuku, 2 lžíce hnědého cukru, balzamikový ocet, 1 sklenice nakládaných hub, 180 g majonézy light, 1 PL kremžské hořčice, čerstvé mletý pepř, sůl, lístky rukoly

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na rostlinném tuku. Jakmile začne zlatou, přidáme cukr, trochu octa a necháme odpařit veškerou tekutinu. Brambory, scezené houby a cibulku smícháme, přidáme majonézu light a hořčici, lehce promícháme a dochutíme pepřem. Před podáváním ozdobíme lístky rukoly.
Tip: Brambory můžete místo vaření upéct ve slupce na hrubozrnné soli - lépe tak nasáknou majonézový dressing.

Podobné recepty:

Ledový salát s houbami a kozím sýrem, Vaječný salát s houbami, Těstoviny s houbami, Vaječný salát s houbami, Okurkový salát s houbami