Ledový salát s houbami a kozím sýrem

Potřebujeme:

1 salát dubáček, 1 svazek rokety, 250 g hub lišek, 1 šalotka, 30 g másla, půl svazku petrželky, 100 g celeru, 1 lžíce citrónové šťávy Zálivka: 1 lžička ostré hořčice, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce portského vína, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ořechového oleje
Mimoto: 150 g modrých hroznů, 2 lžíce olivového oleje, 8 malých kozích sýrů po 25 g, 8 půlek vlašských ořechů.

Jak na to:

Salát rozebereme na listy. Zavadlé listy odstraníme. Roketu přebereme a se salátem omyjeme v dostatečném množství studené vody. Listy potrháme na kousky velikosti sousta. Houby očistíme, větąí plodnice rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přimícháme houby a několik minut dusíme. Odstavíme ze sporáku a posypeme sekanou petrželkou. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Z udaných přísad rozmícháme octovou zálivku. Hroznové víno opláchneme, bobule rozpůlíme a odstraníme případná semena. Kozí sýr dozlatova opečeme po obou stranách na oleji rozehřátém v teflonové pánvi. Salát, roketu a celer promícháme v zálivce.
Salát rozdělíme na 4 talíře. Obložíme houbami, hroznovým vínem a pokaždé 2 kozími sýry a 2 půlkami vlašských ořechů.

Podobné recepty:

Salát s kozím sýrem, Salát s cottage cheese, Chřestový salát s kozím sýrem, Lilkový salát, Ledový salát s rukolou