Chřestový salát s kozím sýrem

Potřebujeme:

250 g zeleného chřestu, 250 g bílého chřestu, šťávu z 1 citronu, 1 lžíci moučkového cukru, 2-3 hrsti mladých ještě nenalitých lusků hrachu, 2 lžíce oleje, 150 g kozího sýra, 7 plátků uzeného lososa, 1 menší hlávkový salát, sůl
Nálev: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci hořčice, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíci nahrubo nasekané petrželky, sůl

Jak na to:

Čistý, oloupaný chřest nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky a vaříme ve vodě ochucené citrónovou šťávou, cukrem, solí asi 15 minut. Lusky hrachu omyjeme a krátce orestujeme na oleji.
Nálev: Olivový olej rozmícháme s hořčicí, vinným octem, se solí a ochutíme nasekanou petrželkou. Do misky vložíme vychladlou zeleninu, natrhané listy hlávkového salátu, lososa nakrájeného na nudličky a zalijeme nálevem. Posypeme rozdrobenému nebo nahrubo nastrouhaným kozím sýrem.

Podobné recepty:

Salát s kozím sýrem, Salát z ruccoly a hrušek s kozím sýrem, Salát s kozím sýrem, Lasagne s kozím sýrem, Ledový salát s houbami a kozím sýrem