Vánoční krémové řezy

Těsto: 200 g práškového cukru, 10 lžičku vody, 200 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g mletých ořechů, 20 g másla (margarínu) na vymazání plechu, 20 g hrubé mouky na vysypání plechu, 4 vejce
Krém: 200 g práškového cukru, 5 žloutků, 2 dcl mléka, máslo
Sníh: 250 g krystalového cukru, 60 g čokolády, 5 bílků
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Střídavě k nim přidávejte vodu, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečte. Po vychladnutí moučník potřeme krémem. Na krém rozetřete sníh ušlehaný s cukrem a povrch koláče posypeme strouhanou čokoládou.
Krém: Mléko s rozšlehanými žloutky za stálého míchání uvaříme na hustou kaši a nechte vychladnout. Zvláště vymíchejte máslo s prosetým moučkovým cukrem a k tomu po částech přimíchejte vychladlý žloutkový krém.
Novoroční bábovka, Andělské řezy, Vánoční cukroví, Medové řezy, Vánoční opilci