Pistáciový závin

Potřebujeme:

5 vajec, 80 g prášku. cukru, 2 lžičky mleté ​​skořice, 2 lžíce oleje, 250 g sýra mascarpone, 200 g mletých pistácií, 120 g moučkového cukru, 350 ml kompotovaných třešní, 1 dcl rumu nebo brandy, celá skořice a meduňka na ozdobu

Jak na to:

Kompotované třešně dáme okapat a vypeckujeme. Polijeme jejich alkoholem a macerovat. Mezitím 5 žloutků utřeme s polovici cukru do pěny. Přidáme olej, mouku, skořici a tuhý sníh vyšlehaný z bílků a druhé poloviny cukru. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C 8-10 minut. Po upečení svineme do rolády a dáme vychladnout. Po vychladnutí odstraníme papír, naplníme nádivkou, posypeme třešněmi a opět srolujeme. Dáme ztuhnout na 2 hodiny do chladničky.
Náplň: Pistácie umeleme na jemno nebo jejv hmoždíři utlučeme a vyrobíme z nich pistáciovou pastu, kterou jsme spolu s práškem. cukrem a alkoholem, slily.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin