Ovocný koláč s drobenkou

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 3 dcl vlažného mléka, 50 g droždí, 2 žloutky, 120 g moučkového cukru, 120 g másla (margarínu), špetka soli, 750 g čerstvého ovoce, drobenku: 80 g másla, 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Z trošku mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí smícháme s moukou, solí, žloutky, cukrem, tukem (já jsem zvykla nastrouhat na struhadle) a zbylým mlékem. Utřené těsto dáme na vymazaný plech a necháme hodinu kynout. Po vykynutí rozložíme na těsto čerstvé očištěné a vypeckované ovoce, např.. švestky, meruňky ... (Může být i kompotované, ale okapané). Na vrch dáme drobenku, kterou připravíme tak, že mouku rozdrobíme s máslem a moučkovým cukrem. Koláč vložíme do trouby a upečeme.

Podobné recepty:

Jogurtový koláč, Ovocný jogurtový koláč, Ovocný koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč z jogurtu