Krůtí na smetaně

10.12.2011
Potřebujeme:

smetana, sojová omáčka, pepř, špetka chilli (k ochucení), sůl, krůtí maso (nebo jiné maso), brambory, olivový olej, majoránka, bazalka, chléb, máslo, 2 dcl vody, 2 PL mouky, česnek

Jak na to:

Brambory nakrájíme na měsíčky a nasucho dáme péct do zlata (cca 30 min.). Maso podusíme na oleji smíšeném se sójovou omáčkou, solí a trochou pepře. Když bude šťáva asi tak ve 3 / 4 vaření, přidáme cca 2 dcl vody. Když bude maso měkké, vyjmeme ho na talíř a odložíme bokem (šťávu necháme v pánvi).
Předem připravenou smetanu smíchanou s moukou vlijeme do šťávy zamícháme, přidáme trochu sojové omáčky, majoránka, bazalku, sůl a promícháme. Vaříme cca 10 min.
Když jsou brambory hotové dáme je do misky, pokapeme olejem, přidáme majoránku a brambory jsou hotové.
Jednotlivé krajíce chleba namažeme máslem z obou stran a na pánvi osmažíme do zlata a potřeme česnekem.
Maso přidáme do omáčky, promícháme a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Krůtí maso na smetaně, Krůtí nudličky na paprikové smetaně, Krůtí kostky na smetaně , Krůta na smetaně, Krůtí nudličky na smetaně