Rychlý hruškovník

10.12.2011
Potřebujeme:

3 hrušky (oloupané, pokrájené nahrubo), 80 g vlašské ořechy (nasekané nahrubo), 258 g hladká mouka, 2 lžičky prášek do pečiva, 180 g moučkový cukr, 125 g másla, 2 vejce, 100 ml mléko

Jak na to:

Mouku, cukr a prášek do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme ořechy, hrušky a důkladně promícháme.
Mléko a vejce spolu rozšleháme, přidáme k mouce s hruškami spolu se změklým máslem a zpracujeme na sladkou masu. Nalijeme do kulaté formy o průměru 22 cm a pečeme dozlatova asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 ° C.
Po upečení necháme několik minut chladnout ve formě, pak z formy vyjmeme a dáme vychladnout na mřížku.

Podobné recepty:

Rychlý hruškovník, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Chleba, Rychlý koláč, Rychlý olejový koláč