Rychlý hruškovník

2.1.2012
Potřebujeme:

3 hrušky (oloupané, pokrájené nahrubo), 80 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo), 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 180 g moučkového cukru, 125 g másla, 2 vejce, 100 ml mléka

Jak na to:

Mouku, cukr a prášek do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme ořechy, hrušky a důkladně promícháme. Mléko a vejce spolu rozšleháme, přidáme k mouce s hruškami spolu se změklými máslem a zpracujeme na hladkou masu.
Nalijeme do kulaté formy o průměru 22 cm a pečeme dozlatova přibližně 45 min v troubě vyhřáté na 180 C. Po upečení necháme několik minut chladnout ve formě, pak z formy vyjmeme a dáme vychladnout na mřížce.

Podobné recepty:

Rychlý hruškovník, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Chleba, Rychlý koláč, Rychlý olejový koláč