Laskonky

14.11.2011
Potřebujeme:

Sněhová hmota: 5 bílků, 30 dkg kryst.cukru, 4 lžíce mletých ořechů Náplň: 5 žloutků, 20 dkg kryst.cukru, 25 dkg Palmarínu, 125 g másla, 4 lžíce mletých ořechů

Jak na to:

Bílky šleháme s cukrem nad párou do zhoustnutí, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme ořechy. Troubu si předehřejeme na 70-90 stupňů, plyn dáme na 1-2 stupeň. Na plech si dáme pečící papír a přes formu na laskonky přetřeme sněhovou hmotu. Žloutku si také vyšleháme s cukrem nad párou, po vychladnutí přidáme máslo, Palmarín a ořechy.

Podobné recepty:

Laskonky, Laskonky, Laskonky, Laskonky, Kokosové laskonky