Laskonky

24.10.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 4 bílky, 125 g krystalového cukru, 100 g moučkového cukru, 30 g maizeny, 200 g kokosové moučky
Náplň: 2 vejce, 100 g krystalového cukru, 2 PL instantní kávy, 250 g másla

Jak na to:

Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, do kterého postupně přišlehávejte krystalový cukr až do úplného zhoustnutí. Prosejte na něj moučkový cukr s maizenou a zlehka zapracujte do sněhu, aby v něm nezůstaly žádné bulky. Nakonec vmíchejte kokosovou moučku. Plech na pečení vyložte mastným papírem a pomocí formičky na laskonky natírejte sněhovou hmotu. Sušte v troubě vyhřáté na 50 ° C několik hodin. Mezi dvířka trouby vsuňte vařečku, aby mezerou mohla unikat přebytečná pára. Upečené laskonky pospojujte krémem.

Krém: Vejce s cukrem vyšleháme nad parou do tuha. Máslo s instantní kávou vymíchejte do pěny a spojte s vychladlou vejčité masou.

Podobné recepty:

Laskonky, Laskonky, Laskonky, Laskonky, Kokosové laskonky