Čína s čerstvým zelím

Potřebujeme:

kuřecí prsa (může být i sójové nebo vepřové), zmrazená zelenina, 1 / 4 čerstvého zelí, olej, cibule, česnek, sojová a worcestrová omáčka, pepř, mletá paprika, sůl, majoránka, komu jaké koření chutná (může být i chilli), rajčatový protlak (nebo kapiová pomazánka)

Jak na to:

Nejprve si připravíme marinádu, kterou použijeme na kterékoliv maso zda je to kuřecí nebo sójové. Skládá z oleje, sojové a worcestrove omáčky, pepře, mleté ​​papriky a majoránky nebo jiného koření které máte rádi. Necháme odstát alespoň 5 hodin, nic se nestane pokud bude maso v marinádě i celou noc.
Na-marinované maso dáme na pánev a mírně opečeme, cibuli přidáme později, aby se nám během pražení masa nespálila, dále přidáme mraženou zeleninu v jakékoli kombinaci, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni, dokud se voda téměř neodpaří, pak přidáme protlak nebo kapiovou pomazánku a necháme ještě chvíli cca 5 min. dusit, těsně před koncem přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí (je jedno zda je bílá nebo červená), přikryjeme a necháme ještě na mírném ohni dusit 3-5 minut, zelí nemícháme.
Pak odstavíme a necháme tak asi 10 - 15 minut, zatím si uvaříme přílohu (rýži nebo opékané brambory). Těsně před podáváním vše spolu smícháme, zelí musí být křupavá. Při použití sójového masa používáme na zalévání vodu, v níž se maso vařilo.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Moravský vrabec, Cuketový zapečený nákyp