Velikonoční jehněčí medailonky

Potřebujeme:

1 kg jehněčího masa, 100 g oleje, 30 g česneku, 200 g čerstvých žampionů, 80 ml bílého vína, 150 g zelené papriky, 100 g cibule, 50 g másla, bylinky bazalka a tymián, hladkou mouku, sůl, provensálské bylinky

Jak na to:

Maso nakrájíme na medailonky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poklademe na sebe do misky a přelijeme olejem. Dáme odležet do chladu min.na 2 hod, nejlépe na 24 hod.
Potom maso obalíme v hladké mouce, prudce orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme.
Ve výpeku orestujeme hrubší nudle papriky, kolečka cibule, plátky česneku a plátky žampionů. Vrátíme maso, podlijeme bílým vínem, ochutíme bylinkami bazalka a tymián a dusíme do měkka. Během dušení můžeme podlévat horkou vodou, příp. vývarem z kostky bujónu.
Na závěr dochutíme provensálskými bylinkami a zjemníme máslem. Jako přílohu podáváme pečené brambory nebo bramborové krokety.

Podobné recepty:

Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Jehněčí maso na zelenině, Vepřové medailonky s ovocem, Jehněčí žebírka na bylinkách, Telecí medailonky s hlívou