Nejlepší čokoládový koláč

14.11.2011
Potřebujeme:

100 g máslo, 200 g jemný hnědý cukr, 50 g hořká čokoláda, 2 rozšlehaná vajíčka, 1 lžička prášku do pečiva, 75 g hladká mouka, 100 g nasekané mandle, špetka soli

Jak na to:

Rozehřejte troubu. Dobře vymažeme plech a zevně ho obkreslete na papír. Tvar vystřihněte a položte na dno. Čokoládu rozlomte a spolu s máslem roztaví v ohnivzdorné míse na rendlík s vroucí vodou. Mísu sundejte z rendlíky a přidejte ostatní suroviny. Vařečkou je dobře prohněťte. Nalijte směs na plech vyložený papírem a pečte 30 minut nebo dokud koláč neztuhne. Nechte koláč trochu vychladnout na plechu, nakrájejte ho na kousky a přeložte na mřížku.

Podobné recepty:

Vánoční koláč s pudinkem, Francouzský čokoládový koláč, Čokoládové cukrovinky, Ferrero Rocher, Bublanina s pudinkem