Oblíž prst

3.10.2011
Potřebujeme:

6 vajec, 15 dkg moučkový cukr, 20 dkg hrubá mouka, 2 dkg kakaa, 1 prášek do pečiva, 6 lžic vody
Krém: 3 dcl vody, 4 dkg Zlatý klas, 1 vanilkový cukr, 15 dkg krystalový cukr, 25 dkg másla (Hera , Palmarín ...), 5 žloutků
Sníh: 5 bílků, 40 dkg krystalového cukru

Jak na to:

Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme. Z bílků uděláme sníh a postupně všechny suroviny vymícháme a dáme upéct.
Krém: Vodu s cukrem dáme vařit. V trošce vody smícháme Zlatý klas, žloutky a vanilkový cukr. Vylijeme to do vařící vody a uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout a do studeného krému zamícháme máslo. Natřeme na upečené těsto.
Sníh: Žloutky vyšleháme nad parou. Ušlehaný sníh natřeme na krém a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Obliž prst, Kořeněné oplatky, Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb, Marcipán, Bio jáhly s řasou wakame