Štěpánské kuře

Potřebujeme:

1 kuře, kysané zelí, 1 / 2 máslo, 2 dcl černého piva, jablko

Jak na to:

Kuře omyjeme a osušíme, zevnitř ho vytřeme trochou másla. Jablko oloupeme a odstraníme jádřince, pokrájíme ho do kysaného zelí a tou pak kuře naplníme. Troubu si předehřejeme, kuře dáme péct do hlubokého pekáče, na dno nakrájíme kousky másla. Po 15 minutách podlijeme černým pivem a pečeme dokud není kuře hotové. 20 minut před dopečením vyndáme zelí z kuřete a zamícháme ji ve výpeku, necháme dopéct. Podáváme s pečenými nebo vařenými brambory, bramborovým pyré nebo knedlíkem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli