Krémová kaštanová polévka
7.10.2011

500 g jedlých kaštanů, 0,75 l vývaru z masa nebo bujónu, 100 g bílého chleba, sůl a pepř, krystalový cukr, 2 lžíce másla
Jak na to:Kaštany nařízneme do kříže a na plechu ve vyhřáté troubě pečeme, dokud slupky nezačnou odpadávat. Očištěné kaštany vložíme do vývaru a vaříme asi 30 minut. Pak 8 kaštanů vyjmeme a odložíme stranou. Ostatní spolu s vývarem rozmixujeme a přecedíme. Z chleba odkrojíme do polévky a krátce povaříme. Odložené kaštany nahrubo posekáme a vmícháme do polévky. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Těsně před podáváním přidáme máslo.
Podobné recepty:Kaštanová nádivka, Dětská krémová zeleninová polévka, Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Krémová celerová polévka, Krémová bramborová polévka