Kávová roláda

12.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 6 vajec, 6 PL moučkového cukru, 2 PL polohrubé mouky, 5 PL mletých ořechů, ½ prášku do pečiva
Krém: 150 ml mléka, 1 PL na jemno pomleté ​​kávy, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 180 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 PL rumu

Jak na to:

Vejce s cukrem utřete do pěny. Přidejte mouku, prášek do pečiva, mleté ​​ořechy a jemně promíchejte. Těsto vylijte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Upečte a dejte vychladnout na desku.
Krém: Do mléka nasypte kávu a dejte ho vařit, uvařené nechte vychladnout. Ve vodní lázni za stálého míchání postupně do kávového mléka přidejte mouku, žloutek, vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Odstavte ze sporáku a míchejte až do vychladnutí, aby se vám neudělaly bulky. Máslo dobře utřeme s moučkovým cukrem a postupně přidávejte kávovou kaši a nakonec rum. Vychladlý plát těsta potřete krémem, svineme do rolády a polijeme hotovou čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Kávová zrna, Kávová zrna, Čína z vepřového a sojoveho masa s celerem, Plňená roláda, Kávová zrna