Stříkané mandlové věnečky
12.10.2011

70 g rostlinného tuku na pečení, 100 g moučkového cukru, 5 vajec, 140 g oloupaných mletých mandlí, 1 / 2 lžičky citronové kůry, 140 g hrubé mouky, tuk a hrubou mouku na vysypání plechu, moučkový cukr na posypání
Jak na to:Tuk utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání po jednom přidáváme vejce. Nakonec přimícháme mandle, nastrouhanou citrónovou kůru a mouku. Připravené těsto vložíme do plátěného cukrářského sáčku a na vymazaný a moukou vysypaný plech vytlačíme věnečky. Upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 160 ° C a vychladlé posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:Stříkané esíčka, Vínové věnečky, Rumové věnečky, Mandlové věnečky, Bramborové věnečky