Hlíva s lilkem

Potřebujeme:

300 g hlívy ústřičné, 1 větší lilek, 1 pórek, stroužek česneku, strouhaný sýr (tvrdý, niva ... dle chuti), lžíci zakysané smetany, 0,5 dcl smetany na vaření, vegetu, 4-barevné čerstvé mletý pepř, sůl , olivový olej

Jak na to:

Na pánev dáme oliv.olej s pórkem, trochu osmahneme, ale ne moc. Potom přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu (1,5 cm široké) a restujeme asi 15 min. Posypeme kořením, vegetou, solí, přidáme oloupaný nadrobno pokrájený lilek a restujeme, dokud hlíva nezezlátne. Pak dáme česnek a zalijeme trochou vody na podušená. Před koncem přidáme sýr, necháme ho rozpustit a nakonec přidáme zakysanou smetanu a smetanu na vaření, vše podle chuti. Podávat můžeme s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Těstoviny s lilkem, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva zapečená s bramborami, Dršťková polévka z hlívy ústřičné