Jablečník křehký

5.10.2011
Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1 Heru, 1 vejce, špetku soli, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Náplň: 1-1,5 kg nastrouhaných jablek, 2 PL kryst.cukru

Jak na to:

Heru rozdrobíme s moukou, přidáme vejce a ostatní suroviny. Dobře vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme a uložíme na plech. Uložíme něj nastrouhané dušené jablka (cca 1,5 kg) a posypeme jejich mletou skořicí. Zakryjeme druhým dílem, který jsme vyválely. Pečeme při teplotě 150 C cca 35-40 min. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.
Náplň: Jablka spolu s cukrem podusíme na mírném ohni. Necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Křehký jablečník, Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník