Dřevorubecké flíčky

Potřebujeme:

100 g anglické slaniny, 250 g žampionů, 150 g pórku, 400 g těstovin (flíčky), 100 g tuku, 300 ml mléka, 3 vejce, špetku muškátového oříšku, tuk na vymazání pekáče, 3 lžíce strouhanky, 1 lžičku vegety, pepř pepř, sůl

Jak na to:

Slaninu nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na tuku. Přidáme pokrájené žampiony a pórek a restujeme ještě 5 minut. Uvařené flíčky scedíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, orestovanou směs a asi 100 ml mléka. Osolíme, opepříme, ochutíme vegetou, jemně promícháme a vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Vejce rozmícháme se zbylým mlékem a nalijeme flíčky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 C a pečeme asi 30 min do zlatožlutá.

Podobné recepty:

Zelné flíčky, Flíčky zapékané s masem, Šunkofleky, Flíčky s hlívou, Maďarský granadír ve woku