Zapékané krůtí prsa s lečem

12.10.2011
Potřebujeme:

1 kg krůtích / kuřecích prsíček, sůl, bílý pepř, hořčici, mletého kmínu, hladkou mouku, olej, sádlo na vymazání pekáče, 4-5 brambor nakrájených na plátky, žampiony krájené
Na zálivku: 4 vejce, zeleninové lečo - malý zavařeninový pohár, sýr tvrdý neuzený (200 g), solamyl (2-3 lžíce), rýži, okurkový salát

Jak na to:

Krůtí prsa naporcujeme na řízky, vyklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme hořčicí. Ze spodní strany oklepeme v mouce. Na rozpáleném oleji prudce osmažíme z obou stran. Dno pekáče vymažeme sádlem, naskládáme na plátky nakrájené osolené brambory, na to naskládáme opražené maso, žampiony a zalijeme zálivkou. Zálivku připravíme smícháním leča (rozmixované), vajec, strouhaného sýra, solamylu, trochu soli a pepře na dochucení. Pekáč zakryjeme a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Před podáváním pekáč odkryjeme a necháme dorůžova dopéct. Podáváme s dušenou rýží a okurkovým salátem.

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Zapékané prsa s lečem, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa s broskví, Netradiční krůtí prsa