Zapékané prsa s lečem
16.4.2012
kuřecí prsa, brambory, lečo, smetana, pepř, sůl, trošku oleje, kousek másla
Jak na to:Umyté, osolené a okořeněné prsa opečeme na troše oleje z každé strany, ať trochu zhnědnou. Můžeme zároveň uvařit i brambory ve slupce.
Na spodek pekáčku nalijeme trošku oleje a rozložíme zhnědnutí prsa. Potom prsa zalijeme dostatkem leča. Lečo zasypeme prolisovaným bramborami. Osolíme, opepříme. Zalijeme dvěma sladkými smetanami a poklademe kde tu plátky másla.
Pečeme dokud smetana nedostane narůžovělou barvu od leča a nezůstane hustší, asi 35 minut.
Na talíři maso a brambory oblijeme smetanou z pekáče.
Pizza s lečem a salámem, Zapékané krůtí prsa s lečem, Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Zapékané kuřecí prsa, Zapékané kuřecí maso