Nakládaná cuketa

Potřebujeme:

5 mladých cukety, 3 malé bílé zelí, 3 malé květáky, 250 g cukrové kukuřice, 250 g šalotky nebo mladé cibulky, 100 g soli, 1 a 1 / 2 litru kořeněného nebo obyčejného octa

Jak na to:

Cukety nakrájejte na kousky, zelí rozdělte na čtyři části, květáky ponechte vcelku a spolu s kukuřicí dejte do velké skleněné nádoby. Pak zeleninu osolte a dobře promíchejte. Mísu přikryjte lněným ubrouskem a nechte 1-2 dny stát. Po určeném čase z mísy vylijte vzniklou šťávu, zeleninu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte cca hodinu okapat. Naložte zeleninu do sterilizovaných sklenic, zatižte a zalijte octem. Konzumovat můžete až o 5 týdnů.

Podobné recepty:

Letní cuketa, Smažená cuketa se skořicí, Polévka z cukety, Plněná cuketa, Pizza z listového těsta