Řecký salát s olivami

Potřebujeme:

2 hlávky salátu, 1 salátovou okurku, 2 rajčata, 1 / 4 kg slaného ovčího sýra, 15 dkg černých oliv, 2 červené cibule, 2 vejce, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř

Jak na to:

Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Opláchneme studenou vodu, oloupeme a posekáme úplně nadrobno. Očistíme salát, omyjeme okurku, můžeme ji případně i oloupat a pokrájíme ji na tenké plátky. Omyjeme rajčata, ostrým nožem vyřízneme košťál a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme na nudličky, druhou nasekáme nadrobno.
Marináda: Olej, ocet, sůl, pepř a nadrobno posekanou cibuli utřeme. Na talíř připravíme salátové listy, okurku, rajčata, nudle cibule, zelené a černé olivy. Posypeme lístečky oregana. Rozdělíme ovčí sýr na kousky a poklademe ho na salát. Pak polijeme salát marinádou a posypeme nadrobno nasekaným vejcem. Pokapeme olivovým olejem.

Podobné recepty:

Řecký selský salát, Řecký salát, Špenátový salát s balkánským sýrem a olivami, Řecký salát, Řecký salát s pomerančem