Srbské kuře

Potřebujeme:

1 kuře, 2 cibule, 1 papriku, 2 rajčata, brambory, nastrouhaný sýr eidam, sůl, olej

Jak na to:

Na oleji osmažíme do sklovitá cibulku, kterou jsme pokrájeli na drobné kousky. Kuře omyjeme a osolíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pekáč, ve kterém budeme kuře spolu s bramborami péct, nejprve navrstvíme osmaženou cibulku, pak osolené brambory a na brambory uložíme kuře, které jsme naporcovali a osolili.
Na kuře poklademe nakrájenou papriku a rajčata, podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct do trouby. Nejprve zprudka, pak teplotu snížíme na 180 stupňů a pomalu pečeme. Před dopečením, když je kuře měkké, odstraníme papriku a rajčata s kuřete a necháme odkryté do křupavá zapéct.
Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Na talíř naložíme opečené brambory, porci kuřete, ozdobíme petrželkou, sezónní zeleninou a podáváme s kyselou okurkou nebo letním salátem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Srbske brambory, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře