Špenátové koláče

Potřebujeme:

Na těsto
1 kostku droždí, 300 ml mléka, 1 lžičku kryst.cukru, 300 g vařených brambor, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, lžičku soli
Na náplň:
200 g špenátu, 1 stroužek česneku, špetku muškátového oříšku, 1 lžíci olivového oleje, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Vykynutý kvásek přidáme k nastrouhaným bramborám. Pak přidáme vejce, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z těsta vyválíme placky a do středu každé dáme špenát, který jsme uvařili, ochutili solí, prolisovaným česnekem, špetkou muškátového oříšku a olejem.
Koláče klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 C dozlatova.

Podobné recepty:

Špenátové karbanátky, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou