Krupicová kaše s jablky
24.10.2011
1,2 l polotučného mléka, 240 g krupice, sůl, 2 jablka, 100 g másla, 100 g kryst.cukru, 50 g moučkového cukru, 1 tabulku čokolády
Jak na to:Do vařícího se a mírně osoleného mléka za stálého míchání přisypeme krupici a pomalu vaříme, dokud se krupice dostatečně Nepřevaří a nevznikne přiměřeně hustá kaše. Na plátky nakrájená jablka opečeme na pánvi s rozpuštěným máslem a cukrem, dokud cukr neskaramelizuje. Jednotlivé porce kaše ozdobíme opečenými jablky, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.
Podobné recepty:Krupicová kaše, Krupicová kaše, Obilná kaše s ovocem, Zapečená bramborová kaše, Sýrový nákyp