Uzené maso v bramborové skořápce

1 kg uzeného vepřového kotletu, ½ sklenice vývaru (instantních), 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, 4 velké brambory, vajíčko, med, citrónovou šťávu
Jak na to:Maso omyjte a osušte. Na několika místech ho nakrojte nožem a zasouvejte do něj oloupané a napůl překrojené stroužky česneku. Maso natřete solí a pepřem, přikryjte a odložte na 30 min do chladničky. Maso přeložte do hrnce, podlijeme ½ sklenicí vývaru a nechte 40 minut dusit. Čtyři velké brambory očistěte, pokrájejte na tenké plátky a osolte. Vajíčko rozšleháme se lžičkou polohrubé mouky. Maso přeložte do pekáče. Lžičku tekutého medu smíchejte s lžičkou citronové šťávy a směsí potřete maso. Pak ho obložte bramborami namočenými ve vajíčku a dejte na 30 min péct do trouby vyhřáté na 200 C.
Podobné recepty:Kuličky plněné uzeninou, Uzené vepřové v alobalu, Liptovské kuličky se zelím, skliarovské kapsičky, Chlupaté knedlíky s uzeným masem