Trdelníky (polotrdelníky)

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 100g cukru, špetku soli, 200g Hery, 1 vejce, 5 žloutků, 42 g droždí, 400 ml mléka, 2-3 bílky, posekané a mleté ​​ořechy, krystalový cukr

Jak na to:

Těsto vypracujeme a necháme dobře vykynout. Potom ho rozdělíme na 8 částí, každou rozválíme na malý obdélník široký 15cm, hrubý 1 cm a pokrájíme na proužky dlouhé 15cm a široké 1,5 cm. Formy na srnčí hřbety dobře vymažeme z vnější strany a klademe na ně pásky cesta. Potřeme je bílkem, posypeme ořechy a cukrem, pečeme 12-15 minut při 200 ° C.

Podobné recepty:

Trdelníčky, Nosislavský trdelník